Rejse med hund Tyskland

Et Disney slot i Nordtyskland? Besøg Schwerin Slot!

hunde rejser til tysk slot

Kan man finde et vaskeægte Disney slot tæt på Danmark? Ja! Kun ca. 250 km fra den danske grænse, finder du den skønne by Schwerin som er en tysk slotsby omgivet af søer. Schwerin er fyldt med små hyggelige gader, som er velrestaurerede. Da vi tullede igennem de små gader, følte jeg til tider, at vi gik i en filmkulisse, fordi husene var så fine og pæne! Vi besøgte byen som et stop på vej hjem fra vores roadtrip, hvor vi besøgte Böhmische Schweiz Nationalpark og Prag.

Schwerin

Schwerin er en by i Nordtyskland ca. 200 km nordvest for Berlin. Byen er kendt som byen med de syv søer. Byen ligger i smukke omgivelser omkranset af søer og byens vartegn er slottet på en lille ø midt i centrum. Det bedste du kan gøre her i byen er at slentre langs de hyggelige gader og bare suge byens historie og arkitektur til dig. Og så er et besøg til Schwerin Slot naturligvis et must.

Gader i schwerin                                            byen med de syv søer
hyggelig tysk by

Schwerin slot

Schwerin slot er som sagt byens vartegn. Og det kan man godt forstå! Du kan ikke undgå at lægge mærke til det! Da vi kørte igennem byen for at finde vores hotel for natten, kørte vi langs søerne med udsigt til slottet. Slottet spejlede sig i det stille vand og jeg kunne allerede se alverdens fotomuligheder ved slottet! Det var smukt og der skulle vi bare hen.. NU! Vi havde begrænset tid i byen, da vi kun var der for en enkelt nat, så jeg ville bare rigtig gerne tættere på slottet for at se det og naturligvis tage billeder.

schwerin slot

Slottet ligger idyllisk placeret på en lille ø mellem søerne Schweriner See og Burgsee. Det var ved at være aften, da vi gik over til øen for at se slottet. Solen var på vej ned og gav flotte orange farver og lange skygger. Hundene var helt oppe og køre, over at der skete noget nyt og de havde masser af gejst og ville bare fremad! Stedet var perfekt for Amigo! Der var både små broer over vand og masser af trapper! Enhver lille vuffers drøm. Eller hvad? Jeg tror nok bare, Amigo er lidt småskør – men det er nu meget sødt!

Smukke schwerin slot orangeriet schwerin slot besøg schwerin slot med hund gåtur med hund ved schwerin slot
Vi gik rundt langs slottet, op og ned af trapper og nød udsigten oppe fra orangeriets balkon. Bag slottet var der en finurlig hvid væg midt i det hele. Men det gav jo mening! Når man kiggede på væggen og det hul der var i midten, så kunne man sagtens se, at det var for at vise, hvor malerisk stedet var. Hullet var maleriet! Det udnyttede vi naturligvis til et par billeder!

Hundemor og totterne hund i maleriske omgivelser Sø i Schwerin

Vi fik desværre ikke set hele slotsparken. Det er noget jeg først fandt ud af, efter vi var kommet hjem, da jeg så nogle billeder af parken på nettet. Men vi var skrupsultne og valgte at smutte ind i byen, for at få noget mad, efter vi havde gået en tur rundt om slottet. Så hvis du skal besøge slottet så husk lige resten af slotshaven – på billeder ser det ud til at være værd at besøge.
Man kan også komme ind i slottet, hvor du bl.a. finder et galleri. Eftersom vi havde hundene med, nøjes vi med at nyde det smukke slot udefra.
becca som slotshund

Overnatning i Schwerin

Vi boede på et meget hyggeligt lille byhotel meget centralt og tæt på slottet. Det var ret småt på hotellet, så ikke ideelt for store hunde, men for vores to totter var det fint for en enkelt nat. Værelset var moderne indrettet og pænt og rent. Der var hvidt sengelinned, som jeg elsker, når jeg er på hotel. Så kan man da se, at det er rent og der ikke er pletter. Når jeg har hundene med, er jeg dog altid lidt ambivalent omkring hvidt sengelinned. For det er altså ret afslørende, at der har været hund i sengen, når der er små utydelige hundepoter på det hvide sengelinned! Nu skal det ikke forstås, som om vi er total ligeglade med at sætte en beskidt hund op i en hotelseng. Det er vi absolut ikke! Det sidste jeg vil være med til er, at gøre det sværere for fremtidige gæster, at have deres hund med på hotel. Vi sætter ikke hundene op, hvis de er møj beskidte, men nogen gange kommer der altså små spor fra hundene alligevel. Heldigvis kan sengelinned vaskes 😉

Gasthof zur guten Quelle

Vi er meget glade for at vi valgte at have vores stop på vej hjem i Schwerin. Det er virkelig en skøn og flot lille by, som vi godt kan anbefale at besøge – også med hunde.

Har du været i Schwerin før?

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vores Rejseoplevelser
  23. september 2017 at 17:19

  Sikke et dejligt indlæg. Får helt lyst til at tage dertil. Rigtig gode billeder.

  *Rikke*

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  24. september 2017 at 15:09

  Ser dejligt ud! Fedt men en anmeldelse af den by; har set flere deals dertil og de frister (:

  – A

 • Leave a Reply