Aktiv hund Hundeliv

Beskidte poter er glade poter

HPM Dirty Paws 2017

– Sponsoreret indhold –

Jeg pruster og stønner og kan næste ikke følge med Amigo mere. Bjarke og Becca løber foran os i rask tempo gennem det bløde sand og jeg kan se fotografen ligger på lur nogle få hundrede meter længere fremme. Jeg SKAL altså klare og løbe forbi i frisk tempo uden og ligne en der er ved at dø!

Et hundeløb for hunde og ejere

Jeg havde ikke hørt om et hundeløb, før jeg meldte mig til HPM Dirty Paws hundeløbet. Det lød sjovt og spændende og  var samtidig et utrolig godt initiativ for at sprede budskabet om et aktivt hundeliv og samtidig samle penge ind til udsatte unge. Jeg var lidt skeptisk i starten, for jeg er i virkelig dårlig form og ikke særlig god til at løbe – jeg er bedre til at vandre. Men heldigvis var det ikke kun et løb for folk i total fit form, men også for os, som bare gerne ville have en hyggelig dag med vores hunde. Så det var helt OK at gå noget af vejen (eller hele vejen, hvis man ville det).

Vejrudsigten meldte skybrud med risiko for torden og skypumper. Ikke ligefrem vejr til at løbe på en strand, men afsted det skulle vi! Da vi ankom til stranden i Blåvand hvor løbet blev afholdt, var der blå himmel og høj sol og KÆMPE vandpytter over det hele. Det viste sig, at regnen allerede havde været på besøg, så vi var super heldige med vejret! Vandpytterne forsvandt hurtigt, men hundene nåede da lige at dyppe poterne og få ‘dirty paws’.

Høj stemning og glade vuffere

På løbspladsen var stemningen høj! Der var musik, glade mennesker og logrende haler overalt! Om formiddagen havde det kendte triatlon Xterra Nordic løbet af stablen, så der var også masser af triatleter og pårørende til stede. Der var sat boder op med hundeudstyr og et stort telt, hvor man hentede sit nummer og kunne købe en masse Xterra Nordic gear. Vi smuttede ind og hentede vores nummer, som vi hurtigt fik udleveret og fik sat vores løbsnummer på maven. Nu lignede vi ægte løbere! Jeg tror hundene skævede til os og grinte lidt af os indvendigt! Jeg fik hilst på nogle af folkene bag løbet og de var vildt begejstrede for alle de fremmødte, stemningen og de søde hunde! Amigo og Becca blev filmet til deres Facebook side, fordi hvide hunde forbliver IKKE hvide under et ‘Dirty Paws’ løb! 🙂 Det var fedt og inspirerende, at møde folk der var så passionerede omkring, det de laver og så elskede de jo alle sammen hunde, ligesom jeg gør! Win-win!

afsted mod løbsstart

Afsted mod løbsstart

Amigo er klar til løb

Amigo er klar til løb

Ready – set – Dirty Paws!

Inden løbsstart blev alle deltagere kaldt sammen og fik info om løbet. Ruten var mærket op med små røde flag og ude på ruten, ville der også være frivillige til at hjælpe med at finde vej. Turen startede på heden og bevægede sig derefter ud på stranden. Halvvejs ville der være en vandpost til hundene og her skulle man vende rundt og løbe tilbage langs stranden.

Amigo til Dirty Paws løbet

Fotograf: Rebel Media House I Thomas Nyhus. En glad Amigo lige inden løbsstart.

Løbsstart var på stranden. Alle de som var lidt mere seriøse omkring løbet stilte sig op foran og vi andre tullede længere bagud i startrækken. Hunde hoppede, gravede, gøede, bjæffede og tiggede godbidder, mens vi ventede på løbsstart. Og 1-2-3 GO! Så var vi afsted! Hundene var med på det lige fra starten! Vi løb og løb og løb! Hundene havde masser af gejst! De blev tændt af de andre hunde foran og ville gerne op og overhale. Men ak – med en hundemor i dårlig form, måtte vi indse, at vi nok ikke komme til at stå øverst på sejrsskamlen! Det var også helt okay – for vi var med for oplevelsens skyld 🙂
Rundt omkring på ruten var der fotografer, som tog billeder af alle os løbere. Og det kunne da lige få mig til at give dét ekstra, når jeg ikke havde mere at give af! For jeg skulle da løbe på billederne! 🙂
Under løbet fortsatte den høje stemning, når vi løb ved siden af nogle, faldt man lige kort i snak og kunne sammen grine om vores fælles dårlige form og vi heppede på hinanden. De frivillige rundt på ruten hujede og klappede af os alle sammen, så man kunne ikke lade være med at løbe rundt med et stort smil!

Danmarks hundeløb

Fotograf: Rebel Media House I Thomas Nyhus

Hund og ejer til HPM Dirty Paws

Fotograf: Rebel Media House I Thomas Nyhus. Sandet var lidt blødt her så hundene løb lidt langsommere.

Trætte totter med ‘Dirty Paws’

Vi LØB naturligvis over målstregen! Også her hujede de frivillige og de der allerede havde gennemført løbet. Da vi kom over målstregen blev vi mødt af vand til hundene og søde piger, der gav hundene et ‘HPM Dirty Paws’ bandana på, som bevis på, at vi havde gennemført løbet. Vi to-benede fik energidrik og tilbudt pølser med kartoffelsalat. Til info, så er det sådan du lokker din mand med 😉
Kort efter fandt præmieoverrækkelsen sted, hvor de tre hurtigste løbere fik overrakt en medalje. Alle hunde havde fået beskidte poter og masser af motion og var nu trætte glade hunde! Vi havde en fantastisk hyggelig dag og jeg håber virkelig, det bliver et arrangement, der vil gentage sig! Næste år er vi desværre forhindret i at deltage, når vi er ude at rejse. MEN! Vi vender stærkt tilbage i 2019. Hvem ved, måske er vi i bedre form efter et års vandring rundt i Europa og kan gennemføre hele ruten i løb!

vindere af HPM Dirty Paws Blåvand

Vindere af HPM Dirty Paws Blåvand 2017.

Trætte poter er glade poter

Glad deltager af dirty paws

En stolt Amigo

Hvis du er blevet nysgerrig efter at læse mere om løbet, så har HPM Dirty Paws en hjemmeside, hvor du kan læse om dette års løb. Vil du se flere billeder, så smut forbi deres Facebook side, hvor de har lagt billeder og video ud fra de tre løb rundt om i Danmark.

– Jeg fik tilbudt billetterne gratis af HPM Dirty Paws for at skrive et blogindlæg med min ærlige mening om løbet –
– Coverbillede (første billede i indlægget) er taget af fotograf Rebel Media House, Thomas Nyhus –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply